Maleny House by Bark Design Architects

View all 28 Photos

This two story contemporary home is located in the Sunshine Coast region in the South East Queensland, Australia. Designed by Bark Design Architects who seek “to define the line between inside and out; to negotiate the relationship between the internal and external environment; to contain, protect and house.”  The house has a curious case of ambiguity between its indoor/outdoor space and even the rooms, with glass walls being present to divide not only interior from the exterior but also the rooms within. The materials used in the project show heavy environmental awareness, many sustainable efforts like cooling and lighting from the blowing breezes and warm sunshine, using locally sourced hardwood, recycled timber floors and local quarry rock.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Save

Take me there

  • The Krane

    An immersive retreat in one of Copenhagen’s harbors. More than just a contemporary space, The…

  • Guntu Hotel

    A tranquil destination in the Seto Inland Sea. This floating hotel Japan added to its…

  • Villa Slow

    A special hotel designed to be a home away from home. Nestled into a bucolic…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • Milos House

    A 19th century stone house restored into a summer retreat. Built in 1813, this stone…

  • A Minimalist Barn Extension

    A contemporary accent in a traditional context. Located in Gurmels, in the canton of Fribourg…

  • Gjøvik House By Norm Architects

    A minimal cluster house in a beautiful landscape. When it doesn’t design creative lamps, minimalist…

  • The Greywall House

    A creatively designed minimalist home. Aptly named Graywall House, this modern dwelling occupies a recessed…

  • House Renovation In Ovar

    An old house transformed into a bright, modern home. Portugal has recently seen a wave…

  • A White Modern Farmhouse

    Monolithic and contemporary, but perfectly integrated into a picturesque setting. Located in meadow on a…

  • A Renovated Apartment In Vigo, Spain

    Contemporary design alongside architectural elements from the ‘60s. Tasked with renovating an old apartment in…

  • A Modern Coworking Space Design

    The stunning office of an architecture and interior design studio. Designed as a “place to…

Close Cart