Located in a neighborhood bordering Washington DC, USA the Nevis pool and garden pavilion designed by Robert M. Gurney is adjacent to the woods, setting the mood for this contemporary residence that’s surrounded by trees and well maintained gardens. Behind the house there’s a new swimming pool, stone walls and terraces, the pavilion is intended for year round use; it’s strategically located to provide a threshold between the structure landscape and the forest. Five steel framed glass doors are placed along the frameless glass walls, creating an open space that’s surrounded by views of its environment. The interior contains a stainless steel kitchen along with small living space completed with a fireplace, in the winter it provides the occupants with warmth and comfort while enjoying nature in the most organic setting.

via – Images © Maxwell  Mackenzie

    string(5) "admin"
Tags: , , , ,
    • Blasón

      Architecture

      An industrial building converted into a writer’s home and studio. Spanish architecture firm Burr completed…

    • Villa Apollon

      Architecture

      A minimalist holiday home and separate guest house built on a Greek island. Built on…

    • PS House

      Architecture

      A house with three volumes arranged to follow the slope of a site with gorgeous…

    • Casa Rospigliosi

      Architecture

      A 1950s residence converted into a minimalist home with industrial elements. Completed by Milan-based architecture,…

    • House of Concrete Experiments

      Architecture

      A sustainably built house completed with a range of experimental cast concrete techniques. The second…

    • House in Nango

      Architecture

      A minimalist house with a large sloping roof that covers indoor and outdoor areas. Located…

loader