Located on the Oregon coast, this 2,865 square foot home is open to all the natural landscape with 180 degree views. The design by Boora Architects  employs a duality of openness and expansive views with spaces that are both private and quiet. Organized into three parts, joined in U-shape formation around a central courtyard fronting the view, the main living area is the upper floor in the larger of the two buildings. Extensively glass-walled, a large covered deck extends the indoor space by nearly an additional 1/3. The lower level has two bedrooms, two bathrooms and a flex room that can be converted into a guest room or any other space. The second living area includes a 295 square foot office and bathroom with a garage below. At ground level, a 45 foot long covered walkway sided in horizontal slats forms the base of the U-shape, the landscaped courtyard fuses the building with walkway, creating focus on where interior and exterior spaces merge. At night the residence appears as a lantern, and the central courtyard is its hearth.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    string(5) "admin"
Tags: ,
    • House in Kaerumataike

      Architecture

      A house designed with varying ceiling heights and openings that optimize privacy and access to…

    • Blasón

      Architecture

      An industrial building converted into a writer’s home and studio. Spanish architecture firm Burr completed…

    • Villa Apollon

      Architecture

      A minimalist holiday home and separate guest house built on a Greek island. Built on…

    • PS House

      Architecture

      A house with three volumes arranged to follow the slope of a site with gorgeous…

    • Casa Rospigliosi

      Architecture

      A 1950s residence converted into a minimalist home with industrial elements. Completed by Milan-based architecture,…

    • House of Concrete Experiments

      Architecture

      A sustainably built house completed with a range of experimental cast concrete techniques. The second…

loader