Wet suit on, board tucked under your arm, just a short walk out the back door and the cresting waves are waiting for you. What a life!  A surf enthusiastic family built the Plinth home by LAND Arquitectos in Chile right along the water.  Wide open rooms are enhanced with woodwork, the center of the home surrounds a stone hearth.  The flagstone floor extends throughout the home and even outside into the patio areas.  Limited fresh water resources inspired controlled green areas.  The design goes against natures fierce elements.  Walls and angles protect from whipping winds.  Porch and patio trellis blankets the outdoor living spaces with shade from the blistering sun rays.  The calm of the ocean enters the home with every view from any room.

via [Archdaily] – photographs © Sergio Pirrone

    string(7) "Allison"
Avatar photo

Allison

I find a way to fearlessly provoke your senses and take you by the heart to whatever it is I’m writing about. My sweet spot is creative writing, but for the last 20 years I have been providing freelance content for publications on sustainability and green practices, design, architecture, fashion, and non-profit charity. Recently all wrapped up in producing my first book. I have bounced from NYC to Indianapolis, but my true home is a lovely small town in Central Pennsylvania where there’s a legit drive-your-tractor-to-school-day.

Tags: , ,
    • The Aeschi School

      Architecture

      The expansion of a school complex in Switzerland with a new building that provides access…

    • RVTK House

      Architecture

      The renovation of a 1978 house to create three apartments for several generations of the…

    • Embedded House

      Architecture

      A concrete, glass and wood house partly sunken into a hillside surrounded by pine forests…

    • Des Rapides Residence

      Architecture

      A contemporary wood house that celebrates the beauty of the natural material, this dwelling features…

    • Green House

      Architecture

      Dating back to the 1960s, this family home was impressively modernized with bright living spaces…

loader