Renovation for a Two-Story House by Studio GGA

View all 17 Photos

Renovation projects are hard enough the first time around, but Studio GGA accepted a challenge to restore a two-story house to its former glory after a deforming attempt a few decades ago. The house rests within a quaint neighborhood in the Jardins district of São Paulo, and features a charming wooden façade that is mirrored in the interior furnishings. On the first floor, walls were taken down to create a more open space that accommodated a large kitchen for the cuisine-savvy owners while a new window brought in more light to the space. A second-floor overpass acts as a pinewood boardwalk to a private recreation space that offers both exposure to the gentle breeze and an aerial view of the mini-courtyard adjacent to the kitchen’s glass doors. Photography Fran Parente

Save

    string(8) "Kimberly"

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Tags: , ,

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

More for you

  • Nabila’s Restaurant

    A stylish and welcoming restaurant designed with interiors that take inspiration from Lebanese food, art,…

  • Sauna R

    A sauna designed with all-black interiors and a glazed facade. Nestled on a rocky outcrop…

  • Carroll Gardens Townhouse

    An extension and interior redesign for a Brooklyn townhouse. Located in Carroll Gardens, Brooklyn, this…

  • A Saramaga

    A refurbished and thoughtfully redesigned residential property in Portugal. Located in Cartaxo, Portugal, this residential…

  • Hither Hill Residence

    Two volumes, terraces, and a garden on a site with striking ocean views. Designed by…

  • Villa K2

    An angular house with sloping roofs that hide solar panels. Located in the village of…

  • The Penfold Tree House

    A tree house designed without a tree. London-based architecture firm De Matos Ryan designed Penfold…

  • Rock Creek House

    An adaptive-reuse project that transformed a 1920s building into a contemporary home. Boston-based architecture and…

Around the world

  • Wonder Bee & Bee

    A slow tourism project in southern Italy. Wonder Grottole started out as an experiment but…

  • Hotel Grand Stark

    A building from 1908 transformed into a stylish boutique hotel. Located in the Central Eastside…

  • The Circulo Mexicano Hotel

    A 19th century residential building transformed into a hotel with Shaker-inspired furniture. Located in the…

loader