Secret Hideaway in the Swiss Alps

View all 14 Photos

This boulder-like structure holds a secret rest spot inside. The naturalist design resembles the surrounding mountainside, and many hikers would not see it. But those who know the Swiss Alps, and perhaps a little about architecture, might be able to distinguish its concrete form and find the side door.

The curious design was created by the Swiss studio Bureau A. Named Antione after a character in Charles-Ferdinand Ramuz’s novel Derborence, the project takes inspiration from his story of surviving a landslide while trapped between rocks.

Bureau A’s interpretation, although precariously positioned where rocks could fall, provides wandering mountaineers with a far more comfortable hideaway. The wood-lined cabin is lit by a small window and skylight, heated by a wood stove, and furnished with a pull-out dining table, seating, and cots. The design offers just basic comforts, but, for travelers, the shelter will likely be a rare and welcome treat.

Photography is by Dylan Perrenoud

Holly

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Take me there

  • The Krane

    An immersive retreat in one of Copenhagen’s harbors. More than just a contemporary space, The…

  • Guntu Hotel

    A tranquil destination in the Seto Inland Sea. This floating hotel Japan added to its…

  • Villa Slow

    A special hotel designed to be a home away from home. Nestled into a bucolic…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • Milos House

    A 19th century stone house restored into a summer retreat. Built in 1813, this stone…

  • A Minimalist Barn Extension

    A contemporary accent in a traditional context. Located in Gurmels, in the canton of Fribourg…

  • Gjøvik House By Norm Architects

    A minimal cluster house in a beautiful landscape. When it doesn’t design creative lamps, minimalist…

  • The Greywall House

    A creatively designed minimalist home. Aptly named Graywall House, this modern dwelling occupies a recessed…

  • House Renovation In Ovar

    An old house transformed into a bright, modern home. Portugal has recently seen a wave…

  • A White Modern Farmhouse

    Monolithic and contemporary, but perfectly integrated into a picturesque setting. Located in meadow on a…

  • A Renovated Apartment In Vigo, Spain

    Contemporary design alongside architectural elements from the ‘60s. Tasked with renovating an old apartment in…

  • A Modern Coworking Space Design

    The stunning office of an architecture and interior design studio. Designed as a “place to…

Close Cart