The Hansha Reflection House by Studio SKLIM

View all 27 Photos

The Hansha Reflection House steps out of the ordinary role of traditional Japanese housing to create something quite magnificent and unique through its fusion of timber and steel. To provide space for three cars, its public spaces were put on higher levels while the kitchen, living room, and dining room were placed on the second floor. Studio Sklim designed it in a way so that the outer form of the structure can reflect the inner. They placed an asymmetrical window ledge in the dining area to frame the beauty of the surrounding environment. The courtyard becomes an intimate private garden and forms part of the environmental funnel that dissolves hot air during the summer. The final gem of this space is the roof deck that extenuates the diversified beauty of the space while providing views of the Hanami (Sakura) and Hanabi (Fireworks) festivals.

via

Take me there

  • Villa Slow

    A special hotel designed to be a home away from home. Nestled into a bucolic…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • A Modern A Frame Chalet

    Blending airy spaces with striking geometric volumes in a contemporary A frame chalet. Clad in…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

  • Beyond the Blueprint: i29

    i29 is an interior architecture office based in The Netherlands whose work revolves around establishing…

  • A Stunning Stone House Renovation

    Bringing together historical and modern features in a refined design. Located in a building that…

  • Beyond the Blueprint: ArchiPlan Studio

    Italian design and architecture firm ArchiPlan Studio craft their work around careful observation, focused research,…

  • The Chapel of Silence

    Resting quietly among the leafy trees just outside the small Italian town of Botticino is…

Close Cart