Appropriate for its purpose as an obstetrician’s office, The Invitation features a design that, while modestly welcoming, also preserves a sense of seriousness and privacy. Located in Utrecht, the Netherlands, the office designed by Van Rooijen Architects has a façade that is fractured down the middle by glazing and a skylight. This transparent split revealing the building’s interior is formally an extension of service, and functionally brings natural light into the space. Within, a spiral staircase leads to a second-story bridge that overlooks the airy office. As if emphasizing its friendliness, the building also has an outdoor terrace and another bridge that serves as a connection of site over a surrounding body of water.

via – Photographs © Cornbread Works

    string(8) "Kimberly"
Avatar photo

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Tags: ,
    • The Fyrgani Holiday House

      Architecture

      A charming dry stone house designed with blue elements that reference the color of the…

    • House in Kutná Hora

      Architecture

      A thoughtful redesign and modernization of a 19th century house. The renovation of an aged…

    • East Dulwich House

      Architecture

      A creatively designed, metal-clad extension that completely transforms a Victorian terraced house in London. Built…

    • Duplex by Atelier ST

      Architecture

      A contemporary concrete house with a traditional feel, this dwelling features two gabled roofs and…

    • Casa Tonalli

      Architecture

      A contemporary, cube-shaped house inspired by rural Mexican architecture. Minimalist and understated, Casa Tonalli in…

loader