Bernard Quirot Architecte & Associes has designed the “Sampans House,” a beautiful three-storey residence that captures the engaging views of the lush landscape surrounding it in Jura, France. It rests on a small hill in its boxy form emphasizing itself as a vertical and compact structure. The home is encased with a natural Douglas pin skin with rectangular windows to accentuate the surface at random openings. Warmth radiates throughout the home because of the visible wooden beams on the ceiling. A elevated terrace is created from a removal on the third floor providing a private outdoor space with breathtaking vistas of the Mont-Roland terrain. The kitchen and living areas gain definition on the ground floor due to the natural curves of the land. A transition between the living room and the outdoor terrace is made easyily from the sliding doors of the room that lead to the garden and sheltered annex outside.

[smartads]

Via @designboom

    string(5) "admin"
Tags: ,
    • Garden Lane House

      Architecture

      The restoration and expansion of a 19th century terraced house in Melbourne. Named Garden Lane…

    • House in Reggio Emilia

      Architecture

      A 1950s house redesigned for modern living with bright spaces that open to a wraparound…

    • Friha

      Architecture

      A sustainable vacation retreat in the Southern Black Forest, Germany. With sustainable travel becoming increasingly…

    • The Sauna House

      Architecture

      A traditional house redesigned with a sauna and a lounge space that opens to rural…

    • Earthrise Studio

      Architecture

      The renovation of a converted warehouse into a modern home with a mix of live-work…

    • House with In-Law Suite

      Architecture

      A family home designed with two gabled volumes that create a sheltered deck and courtyard….

loader