The Squish Studio by Saunders Architecture

View all 13 Photos

The raging, unpredictable waters surrounding Fogo Island matches the stark and dramatic nature of its single architectural inhabitant, the Squish Studio. Just outside the small town of Tilting in Newfoundland, Canada, this structure juts out on its rocky strip with a sharp, dimensional shape which demands attention to this lonely slab of land. Todd Saunders designed this trapezium shaped structure with a high back and low front to look as if its been squashed from a distant view. The extension of the east and west exterior walls create a covered, triangulated south entry deck and a north terrace to overlook the stormy North Atlantic ocean. Vertical white planks line the interior walls and integrate in a fun, playful relationship with the series of narrow windows. The studio comes with a small kitchenette, a wood burning stove and a compost toilet. The power of its solar panels on the nearby hilltop illuminates this space at night making it look like a bright lantern on a rocky cliff.

Via images © Bent René Synnevåg

http://www.notbent.com/

    string(5) "admin"
Tags: , , , ,

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

More for you

  • Nabila’s Restaurant

    A stylish and welcoming restaurant designed with interiors that take inspiration from Lebanese food, art,…

  • Sauna R

    A sauna designed with all-black interiors and a glazed facade. Nestled on a rocky outcrop…

  • Carroll Gardens Townhouse

    An extension and interior redesign for a Brooklyn townhouse. Located in Carroll Gardens, Brooklyn, this…

  • A Saramaga

    A refurbished and thoughtfully redesigned residential property in Portugal. Located in Cartaxo, Portugal, this residential…

  • Hither Hill Residence

    Two volumes, terraces, and a garden on a site with striking ocean views. Designed by…

  • Villa K2

    An angular house with sloping roofs that hide solar panels. Located in the village of…

  • The Penfold Tree House

    A tree house designed without a tree. London-based architecture firm De Matos Ryan designed Penfold…

  • Rock Creek House

    An adaptive-reuse project that transformed a 1920s building into a contemporary home. Boston-based architecture and…

Around the world

  • Wonder Bee & Bee

    A slow tourism project in southern Italy. Wonder Grottole started out as an experiment but…

  • Hotel Grand Stark

    A building from 1908 transformed into a stylish boutique hotel. Located in the Central Eastside…

  • The Circulo Mexicano Hotel

    A 19th century residential building transformed into a hotel with Shaker-inspired furniture. Located in the…

loader