Une Pièce Moirée by Lands Architecture is a basic model with simplicity in focus. The metal screen surrounding the home acts as a camouflage coat hiding any doorway or window. It creates an imaginary undisturbed exterior, with the concept that nothing can get in. The brown box home is designed as a two story open floor plan with exaggerated ground level pocket opening, exposing the entire downstairs living space. Beautiful Swiss mountains outline the horizon making for spectacular views. Yet, peacefully unaware, the humble home nestles itself comfortably in the grassy yard below.

 

via

    string(7) "Allison"
Avatar photo

Allison

I find a way to fearlessly provoke your senses and take you by the heart to whatever it is I’m writing about. My sweet spot is creative writing, but for the last 20 years I have been providing freelance content for publications on sustainability and green practices, design, architecture, fashion, and non-profit charity. Recently all wrapped up in producing my first book. I have bounced from NYC to Indianapolis, but my true home is a lovely small town in Central Pennsylvania where there’s a legit drive-your-tractor-to-school-day.

Tags: , , ,
    • The Garden Pavilion

      Architecture

      A compact cabin designed with a flexible polycarbonate wall that opens up the facade to…

    • The Aeschi School

      Architecture

      The expansion of a school complex in Switzerland with a new building that provides access…

    • RVTK House

      Architecture

      The renovation of a 1978 house to create three apartments for several generations of the…

    • Embedded House

      Architecture

      A concrete, glass and wood house partly sunken into a hillside surrounded by pine forests…

    • Des Rapides Residence

      Architecture

      A contemporary wood house that celebrates the beauty of the natural material, this dwelling features…

loader