Whistler Cabin

View all 18 Photos

As the quintessential private mountain retreat, the Whistler Cabin offers its owners the ideal space to relax and unwind after a long day spent on the snow. Designed by Vancouver-based Scott & Scott Architects, the house is a weekend getaway space for a family of snowboarders and features a striking A-frame shape inspired by the surrounding 1970s chalets and cabins.

Built on a sloping bedrock on the north of Whistler village, the cabin provides a great view of the valley below, mountains and Green Lake. The house has a concrete base, Douglas fir frame, and a wooden shingle roof made of red cedar. Inside, the ground floor offers convenient access to a drying area for snowboarding or skiing gear and storage space for equipment, as well as to a laundry room and a bathroom. The first floor contains a spacious kitchen and living room with a cozy wood-fired stove, while the upper level houses a bedroom, bunk room and a guest room. Throughout the cabin, the architects used natural and locally sourced materials, from the wooden shingles and cabinetry to the marble which comes from the Hisnet Inlet quarry on Vancouver Island.

The house integrates into its natural environment both through a design that pays homage to vernacular architecture and through the use of red cedar shingles which will weather beautifully over time to match the tone of the surrounding rock. Photo credits: Scott & Scott Architects.

Take me there

  • The Krane

    An immersive retreat in one of Copenhagen’s harbors. More than just a contemporary space, The…

  • Guntu Hotel

    A tranquil destination in the Seto Inland Sea. This floating hotel Japan added to its…

  • Villa Slow

    A special hotel designed to be a home away from home. Nestled into a bucolic…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • Milos House

    A 19th century stone house restored into a summer retreat. Built in 1813, this stone…

  • A Minimalist Barn Extension

    A contemporary accent in a traditional context. Located in Gurmels, in the canton of Fribourg…

  • Gjøvik House By Norm Architects

    A minimal cluster house in a beautiful landscape. When it doesn’t design creative lamps, minimalist…

  • The Greywall House

    A creatively designed minimalist home. Aptly named Graywall House, this modern dwelling occupies a recessed…

  • House Renovation In Ovar

    An old house transformed into a bright, modern home. Portugal has recently seen a wave…

  • A White Modern Farmhouse

    Monolithic and contemporary, but perfectly integrated into a picturesque setting. Located in meadow on a…

  • A Renovated Apartment In Vigo, Spain

    Contemporary design alongside architectural elements from the ‘60s. Tasked with renovating an old apartment in…

  • A Modern Coworking Space Design

    The stunning office of an architecture and interior design studio. Designed as a “place to…

Close Cart