The 10 Ken House located in Ehime, Japan, built in contemporary Japanese style while keeping some nostalgic elements around the house. The residence is designed by Coordinate House NOGAMI to be connected to the main house using a common parking lot entrance, made up of various different structures the interior is made to have an exterior feel. Such as a private space that feels public, a hall that feels like an avenue, and a space where children can run around freely. Paint made from natural materials is used on the stucco walls, the structural materials include cypress, cedar, local chestnut and the flooring is pine and birch. A wooden louver is fit into the door pocket to ensure privacy, giving clients room for adjustment according to their desired wind level and lighting.

 

via @Archdaily – images © Naoto Kawai, Yuki Nogami

Tags: , , ,
    • Boundary Point Cabin

      Architecture

      A black cabin designed to disappear into a lakeside woodland in British Columbia. Located at…

    • Camp Frio

      Architecture

      A family retreat designed with three volumes that enclose a grassy courtyard. Located in the…

    • Marfa Suite

      Architecture

      An extension that takes inspiration from vernacular architecture and a desert landscape. An addition to…

    • Island Cabins

      Architecture

      Two timber cabins designed to be as sustainable and eco-friendly as possible. Located in a…

    • Pallares House and Studio

      Architecture

      A sculptor’s house, designed with three volumes, courtyards and an art studio. Located in Mexico…

    • The Gansou Residence

      Architecture

      A brutalist house built on a cliff that overlooks the Pacific Ocean. Located in a…

loader