Airier Apartment

View all 8 Photos

Bringing the natural feel of the outdoors to an indoor living space is a common proposal for interior and architectural designers alike. Yet, finding new ways to achieve this desirable design is challenging, especially in an urban landscape. Architects of Atelier Vens Vanbelle have managed this challenging request in a recent project for clients Hans and Delphine of Ghent, Belgium. The clients requested a renovation that made the house feel more open or “airier”, specifically in the new kitchen and bathroom. To accommodate these wishes, Atelier Bens Vanbelle played with light, materials, and geometries to design an interior that feels like an extension of the outdoors. The ceiling of the new kitchen is lit with a skylights, and further dimension is added with a series of wooden fins. The fins are arranged in a pattern of fractal geometry, which is echoed in the sandy-colored hexagon floor tiles that span the room. Centering the space is the kitchen island, which is suspended between two bare tree trunks and finished with a stainless steel counter. The whole space mimics the feeling of walking in the woods, where light only shines in fractals between the tree leaves, and scatters across the footpath. The walls of the kitchen, along with the bathroom, were painted white to reflect the white walls of the garden terrace outside, and to emphasize the natural elements in the space.

Elizabeth McAvoy

Elizabeth

Elizabeth is currently studying Industrial Design at the Rhode Island School of Design. She is interested in the interaction between people and their environment, and how these relationships change through a personal interaction with design. Her work concentrates in fashion and home accessories with a playful edge.

Take me there

  • The Krane

    An immersive retreat in one of Copenhagen’s harbors. More than just a contemporary space, The…

  • Guntu Hotel

    A tranquil destination in the Seto Inland Sea. This floating hotel Japan added to its…

  • Villa Slow

    A special hotel designed to be a home away from home. Nestled into a bucolic…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • Bed-Stuy Loft

    Renovated and completely transformed by New York-based design practice New Affiliates, Bed-Stuy Loft is a…

  • Stajnhaus By Ora Architects

    Located in the former Jewish quarter of Mikulov (Nikolsburg) in Czech Republic, this beautiful building…

Close Cart