Created by architect Sami Rintala of Rintala Eggertsson and artist Joar Nango for the SALT cultural festival, this architectural installation is spread out on the beach so that revelers engage with the environment to “discover” the spaces. The project includes a kitchen, a sauna, a tent, and a viewing deck, all of which blend contemporary style with traditional materials. The angular buildings sometimes stand on stilts or feature irregularly shaped windows or no walls, yet all of them are unified with one another because they are crafted solely from wood. The architecture and event will be open to the public starting August 29. The SALT festival kicks off on the Sandhornøya island in Norway and will then travel to Greenland, Iceland, the Faroe Islands, Ireland, Scotland, Alaska, and Russia.

    string(5) "Holly"

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , , , , , ,
    • Garden Lane House

      Architecture

      The restoration and expansion of a 19th century terraced house in Melbourne. Named Garden Lane…

    • House in Reggio Emilia

      Architecture

      A 1950s house redesigned for modern living with bright spaces that open to a wraparound…

    • Friha

      Architecture

      A sustainable vacation retreat in the Southern Black Forest, Germany. With sustainable travel becoming increasingly…

    • The Sauna House

      Architecture

      A traditional house redesigned with a sauna and a lounge space that opens to rural…

    • Earthrise Studio

      Architecture

      The renovation of a converted warehouse into a modern home with a mix of live-work…

    • House with In-Law Suite

      Architecture

      A family home designed with two gabled volumes that create a sheltered deck and courtyard….

loader