Marchi Architects made the black wood portion of this house as an extension to the original structure. Adding an open den and kitchen to an old house in Normandy, the architects chose timber painted so dark it has an almost burnt look to it, especially next to the sometimes smoky reflections on the windows. When I first saw images of Marchi’s project, I was immediately reminded of the sort of tobacco barns that one can find on the other side of the Atlantic. Although the new black wood initially appears to be in contrast with the warm reds of the existing brick, a closer look shows that the addition actually picks up the color of the ashier bricks. While bold in vision, the extension complements the original structure and the natural surroundings, as the vertical lines of its cladding echo the shape of the trees and as its multiple, descending levels create an illusion of the man-made structure fading into shadow. Photography Fernando Guerra | FG+SG

    string(5) "Holly"

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , , , ,
    • Wembury Mews House

      Architecture

      A home and studio built on the footprint of an old garage. Architect Russel Jones…

    • House with a Guest Room

      Architecture

      A house designed with three volumes and empty spaces that put the focus on living…

    • Mud House

      Architecture

      A warm and earthy architectural design. Located about 2.5 hours away from Dehli, in Alwar,…

    • The Wilcza for/rest/ Cabins

      Architecture

      Twin cabins inspired by traditional wooden shelters. Architecture firm De.Materia has designed two cabins that…

    • Boundary Point Cabin

      Architecture

      A black cabin designed to disappear into a lakeside woodland in British Columbia. Located at…

    • Ghent House

      Architecture

      Eight black volumes partially built into a hillside with views of the Catskill Mountains. New…

loader