Designed to engage with the topography of the site and to create a dialogue with nature, this brutalist concrete house design beautifully blends into the picturesque landscape A work in progress, Langitangi Summerhouse first took shape ten years ago, when the owners hired the Krads architecture practice to design a holiday home in Iceland. The steep slope allowed the studio to integrate the structure into its environment, while also maximizing the views over the glacial river and the distant mountains.

The horizontal silhouette creates a parallel line to that of the horizon, following the site’s topography at the same time. Two volumes under one roof provide separate living spaces: the main house and a guest house. Large windows provide direct views over the surrounding landscape. Outside, the cantilevered roof creates sheltered outdoor spaces, while the rough, urban concrete provides a visual counterpoint to the organic rock formations covered in grass, lichen, and moss. Photographs© Marino Thorlacius and Kristinn Magnússon.

 

    string(5) "admin"
Tags: ,
    • Pen y Lan Road

      Architecture

      A thoughtfully designed extension that links a Victorian terraced house to a garden. Located in…

    • The House of Mountain Birds

      Architecture

      A vacation home that immerses its residents in a mountainous landscape. Completed by architecture firm…

    • The Clay Retreat

      Architecture

      An eco-conscious family retreat built in a protected area of Hampshire, UK. Nestled in a…

    • Upper West Side Residence

      Architecture

      A beautifully renovated, prewar “Classic Six” apartment in NYC. Located above the Natural History Museum…

    • Apartment Tibbaut

      Architecture

      A creatively designed home in a building with traditional vaulted ceilings and stone pillars. Located…

    • Casa de Madera

      Architecture

      An experimental house design that proposes a more sustainable approach to urban development. Designed by…

loader