The Rock By Atelier Général

View all 16 Photos

A contemporary cabin designed to merge with the natural landscape.

Nestled into a slope of Mount Shefford, in Quebec, Canada, this contemporary cabin claims its place into the natural landscape. Atelier Général designed The Rock with volumes and angles that mirror the nearby rocky formations. Black cladding helps to merge the cabin into the woodland. One side of the structure blends into the maple forest, while the other reaches forward over the void below to offer stunning aerial views. The entrance sits sheltered underneath the space created by the upper floor. A wooden staircase leads guests to the living spaces which flow from one another seamlessly. At the end of each axis, the outer walls provide views towards the forest, bringing nature inside the house.

Two white blocks frame the white pine veneer kitchen, connecting this space to the dining room. Here, glazed walls create a dialogue between the interior and the forest, while the terrace that circles around a large boulder offers access to the woodland. This floor also contains the master bedroom and a stunning bathroom. Situated between the living room and the private areas, a triangular-shaped veranda provides a perfect viewing spot over treetops. Photographs© Adrien Williams.

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

Take me there

  • Zallinger Refuge

    A thoughtful renovation and expansion of historical buildings in the Alps. Dating back to the…

  • Dá Licença Hotel In Portugal

    One-of-a-kind, this retreat celebrates the heritage and culture of Alentejo. During their travels, Vitor Borges…

  • The Wuyuan Skywells Hotel

    A 300-year-old traditional Chinese building transformed into a high-end hotel. Nestled in the Yan village…

  • Design Destination: Melbourne

    A complete travel guide to Melbourne, your next design destination. The cultural capital of Australia,…

More for you

                array(5) {
  ["post__not_in"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    int(206746)
  }
  ["tag__not_in"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    int(16203)
    [1]=>
    int(9208)
  }
  ["posts_per_page"]=>
  int(12)
  ["caller_get_posts"]=>
  int(1)
  ["cat"]=>
  int(6178)
}
            
  • Boneo Country House

    A modern farmhouse that connects to the landscape in an organic way. Sculptural and dynamic,…

  • La Petite Soeur Cottage

    A contemporary extension that complements a traditional wood house. Located near Lake Ouareau, close to…

  • The Light House

    A bright lakeside retreat with a Nordic-style design. Built in the Thy National Park in…

  • Hillside Sanctuary

    A stone and wood retreat that celebrates a striking landscape. Inspired by the client’s old…

  • Family house in Litvínovice

    A minimalist design that enhances both privacy and outdoor spaces. Located near the city of…

  • Gafarim House

    An exploration of contrasts via contemporary architecture. Designed by Tiago do Vale Arquitectos, this house…

  • A Country House In Chievo, Italy

    A charming house that celebrates a rural setting via thoughtful design. Built in a beautiful…

  • The Lake House

    A serene house that welcomes the waterfront inside living spaces. Designed by Seattle-based architecture firm…

  • Residence J&C

    A semi-permanent home that offers the perfect respite from city living. Built in the small…

  • Caldera House

    A ski retreat that will make your winter more memorable. Nestled in the center of…

  • The Aloha Surf Bar

    A concrete and glass structure that mirrors a sandy coastal landscape. Located in Vila do…

Close Cart