This home by Wespi de Meuron Romeo Architects is caught between a road and a body of water, the Lago Maggiore in Brissago, Switzerland. The impressive house contains three bedrooms and bathrooms as well as the expected common areas, unexpected outdoor nooks, and recreational rooms for fitness, a sauna, a swimming pool, and a garden. Deceptively simple, the structure at first seems to be a concrete block punctuated with square windows of varying size. But, upon entrance, the home is exposed as a much more fluid space connected by staircases running from the ground floor to the roadside rooftop. Between these two points, one finds a serene stone courtyard and wooden sliding doors perforated with a large dot pattern. These man-made enclaves create a heightened sense of naturalism and a fresh way of taking in the view of the surrounding lake and mountains.

Photography by Hannes Henz

    string(5) "Holly"
Avatar photo

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , , , , , , , , , , ,
    • The Lighthouse

      Architecture

      A duplex designed with warm materials and organic forms that reference a coastal landscape in…

    • Battery House

      Architecture

      A single family house designed with two areas: a “battery” that contains the main programs…

    • Hécourt Farmhouse

      Architecture

      An old stone farmhouse, transformed into a cozy second home that immerses its residents into…

    • The Big Zip

      Architecture

      A modern cows’ shed designed with spacious areas and a walkway that allows visitors to…

    • House of Grid

      Architecture

      A low-profile, contemporary house designed with a grid-like structure that creates open and private spaces…

loader