Delin Boiler Room by Stack + Co.

View all 12 Photos

A palace of black and white, Delin Boiler Room displays much more majesty than its name would suggest. The industrial dirt has been swept off this gem of a space by Stack + Co. in the renovation project for a graphic design office and private residence, originally the boiler room of a jewelry manufacturing company in Pawtucket, Rhode Island. The black accents on the window mullions, the stair’s railings and underbelly, and kitchen furnishings provide a regal contrast to the icy white walls and frosty glass panels that guard another set of stairs. Opposing a pure dichotomy of saturation are metal fixtures from the building’s history and dark wooden panels that add an element of warmth. Holistically, the space evokes the sophistication of a chessboard, with each piece carefully positioned with purpose and imbued with solemnity and class.

via – Photographs © Aaron Usher III

Kimberly

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

Take me there

  • Zallinger Refuge

    A thoughtful renovation and expansion of historical buildings in the Alps. Dating back to the…

  • Dá Licença Hotel In Portugal

    One-of-a-kind, this retreat celebrates the heritage and culture of Alentejo. During their travels, Vitor Borges…

  • The Wuyuan Skywells Hotel

    A 300-year-old traditional Chinese building transformed into a high-end hotel. Nestled in the Yan village…

  • Design Destination: Melbourne

    A complete travel guide to Melbourne, your next design destination. The cultural capital of Australia,…

More for you

                array(5) {
  ["post__not_in"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    int(83763)
  }
  ["tag__not_in"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    int(16203)
    [1]=>
    int(9208)
  }
  ["posts_per_page"]=>
  int(12)
  ["caller_get_posts"]=>
  int(1)
  ["cat"]=>
  int(6178)
}
            
  • The Aloha Surf Bar

    A concrete and glass structure that mirrors a sandy coastal landscape. Located in Vila do…

  • House A by Whispering Smith

    A concrete house that complements its minimalist design with a carbon neutral build. Designed by…

  • Lochside House

    An off-grid home that celebrates the beauty of a rugged Scottish landscape. Built in the…

  • Hercule House by 2001 Studio

    A house that resembles an ice monolith emerging from the ground. Located in Mondorf-les-Bains, in…

  • The Cercal House

    A contemporary dwelling embedded into a pastoral landscape. Designed by Atelier Data, Cercal House explores…

  • Binary House

    A contemporary brick house designed with a range of creative details. Located in an area…

  • True North House

    A minimalist house aligned to the cardinal north. Built on one of the islands created…

  • Etno Hut By Utopium

    A low-impact cabin with a minimal design that maximizes comfort. Designed by Vilnius-based studio Utopium,…

  • The Waterloo Residence

    A thoughtfully designed extension that enhances existing living spaces. The owners of this beautiful house…

Close Cart