House N by Maxwan

View all 20 Photos

The renovations to House N by Maxwan, a seaside villa in Noordwijk, the Netherlands, say little about the past owner’s occupation, but nevertheless imply a history. The house was originally a holiday stay of a concrete factory owner, and yet, the additions accentuate the synergy of other materials with the sturdy building material. A glass-encased extensions provides new light into the house, and most directly, into the kitchen. The glazing is inserted into a single, pre-cast form of concrete – a subtle nod to the material of importance. Inside, to accommodate a new attic space, a laser-cut strip of metal is twisted to form a transcendent spiral staircase that rests uplifts the heavier, more solid balustrade already present. Photography by Filip Dujardin.

Kimberly

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Take me there

More for you

  • A Stunning Stone House Renovation

    Bringing together historical and modern features in a refined design. Located in a building that…

  • Beyond the Blueprint: ArchiPlan Studio

    Italian design and architecture firm ArchiPlan Studio craft their work around careful observation, focused research,…

  • The Chapel of Silence

    Resting quietly among the leafy trees just outside the small Italian town of Botticino is…

  • A Floating Sauna In Sweden

    Beautifully integrated into its natural surroundings and context, this floating sauna conceptually links Sweden, Italy,…

Close Cart