Originally the home of “Lovely Cottage,” a prize-winning racehorse, The Stables in Winchester, England has recently been converted into a lovely home. The renovation and redesign project, spearheaded by AR Design Studio, transforms the interior space of the typical stable into a middle ground that unites both the contemporary and the classically equine. The brick façade is punctuated with panels of glazing, where the individual doors to each horse’s space supposedly were. Instead, the doors along with other wooden elements have been transposed as dividers between rooms. A hinged pen of sorts shepherds the kitchen, and the deep brown – almost black – hues are a soulful note accompanying the modern harmony of polished concrete floors and white furnishings.

via

    string(8) "Kimberly"
Avatar photo

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Tags: , ,
    • House in Kutná Hora

      Architecture

      A thoughtful redesign and modernization of a 19th century house. The renovation of an aged…

    • East Dulwich House

      Architecture

      A creatively designed, metal-clad extension that completely transforms a Victorian terraced house in London. Built…

    • Duplex by Atelier ST

      Architecture

      A contemporary concrete house with a traditional feel, this dwelling features two gabled roofs and…

    • Casa Tonalli

      Architecture

      A contemporary, cube-shaped house inspired by rural Mexican architecture. Minimalist and understated, Casa Tonalli in…

    • Quattro Spazi / 4 Spaces

      Architecture

      A 1970s apartment in Rome, creatively redesigned with an exposed structural element that becomes the…

loader