Bulgarian design group dontDIY lives up to its name in Apartment V01, an innovative solution to the inefficient, obsolete arrangement of an old building in the Sofia city center. Making the most of a limited space, the designers combined functional capacities in an incredibly clever and comfortable home. Optimal natural light and inventive cabinetry allow the residence to easily transition from room to room; the wall-integrated plywood kitchen can be fully concealed behind sliding white doors, while the fireplace, fridge, and air conditioner are built-in among spacious wall storage. Chevron hardwood floors below white concrete and exposed brick walls add to the warm domestic aesthetic, which is further complemented by humble furnishings like the living room’s plywood table, a light blue Scandinavian sofa, and a simple black lighting fixture by Jean Prouve Vitra. Don’t DIY’s Apartment V01 even features a yoga deck made from grey granite slabs off of the all-white bedroom and a separate sleeping space for a canine companion. Bespoke accents and a minimal approach give the flat an undeniably chic and modern vibe that honors good design in every detail.

    string(13) "Lizzie Wright"

Lizzie

​Lizzie Wright is an aspiring artist and designer with a passion for the written word. While she works on her BFA in Industrial Design at the Rhode Island School of Design (RISD), she spends her (rare) spare time riding around Providence on her trusty Cannondale and drinking lots of coffee. She is especially fascinated by the dichotomy between aesthetic form and function, which has an immense influence on her work. As a lover of the natural world, Lizzie plans to focus on Nature, Culture, and Sustainability Studies to pursue a more efficient future for design. Read more by visiting her website

Tags: , , , ,
    • Maison Soeur

      Architecture

      A house from the 1950s thoughtfully transformed into a twin-volume dwelling. Located in the Verdun…

    • The Shingle Residence

      Architecture

      A two-story house designed with offset rectangular volumes and a blend of wood and copper…

    • Torus House

      Architecture

      A brutalist house that “hovers” above a sloping hillside with views of the sea. Built…

    • Pen y Lan Road

      Architecture

      A thoughtfully designed extension that links a Victorian terraced house to a garden. Located in…

    • The House of Mountain Birds

      Architecture

      A vacation home that immerses its residents in a mountainous landscape. Completed by architecture firm…

    • The Clay Retreat

      Architecture

      An eco-conscious family retreat built in a protected area of Hampshire, UK. Nestled in a…

loader