Garden Cinema Studio by LATIS

View all 7 Photos

Garden Cinema Studio, a project from architecture firm LATIS, takes into account all three programmatic components that form its considerate design. The studio in east London incorporates the garden into its organization by sandwiching the ground plane between the half-basement studio space and a smaller studio mezzanine above the earthen floor. A strip of clerestories allow light to penetrate the interior of the house below ground, while a single, large pane of glass and white wall behind become the main components for the cinema projection space. This outdoor extension of the studio into the cinema embraces the garden as another gathering space, a public intervention for the private studio workspace.

via – photographs © Michael Franke

Kimberly

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Take me there

  • Naked Stables Resort

    A two hour trip away from China’s largest city, Shanghai, Moganshan stuns with its magical…

  • Sublime Comporta

    Surrounded by rice fields, umbrella pines, vineyards, and miles of pristine white beaches, Sublime Comporta…

More for you

  • Casa dos Patios

    This charming 18th-century urban villa stands on one of the most picturesque streets of Porto’s…

  • Living Unit By OFIS Architects

    More than just a distinctive structure, Living Unit provides a convenient and versatile shelter or…

  • Gemma Observatory

    Somewhere in central New Hampshire, in a remote area surrounded by trees, a one-of-a-kind building…

  • Kew House By McLaren.Excell Studio

    Part Victorian house, part former stable yard, this beautiful property in London recently underwent a…

Close Cart

Simple Share Buttons