Granel House Designed By The Sami Arcquitectos Studio

View all 7 Photos

Upon approaching Granel House, visitors see a stone building with a wooden extension, both perfectly blending into the natural landscape. It’s a combination of materials that Sami Arcquitectos knows all too well how to explore. Built on Pico Island, Portugal, the house sits in a gorgeous area, with old trees casting their shadow over the expansive garden. The exterior boasts an array of textures and gray tones; these appear on the stone walls that seem ancient, as well as on the wooden volumes. The latter also feature vertical slats standing out against the horizontal cladding; they offer privacy while allowing natural light to flow into the living spaces.

Inside, smooth white walls, textured concrete flooring, and rustic wood surfaces combine in a refined way. Simple and modern furniture complements the natural fiber rugs. The centerpiece of the ground floor, a wooden volume that contains the staircase, leads towards the upper level. Here, the four bedrooms offer the best views over the landscape as well as peace and quiet, away from the socializing areas. Photographs© Paulo Catrica.

    string(5) "admin"
Tags: , ,

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

More for you

  • Nabila’s Restaurant

    A stylish and welcoming restaurant designed with interiors that take inspiration from Lebanese food, art,…

  • Sauna R

    A sauna designed with all-black interiors and a glazed facade. Nestled on a rocky outcrop…

  • Carroll Gardens Townhouse

    An extension and interior redesign for a Brooklyn townhouse. Located in Carroll Gardens, Brooklyn, this…

  • A Saramaga

    A refurbished and thoughtfully redesigned residential property in Portugal. Located in Cartaxo, Portugal, this residential…

  • Hither Hill Residence

    Two volumes, terraces, and a garden on a site with striking ocean views. Designed by…

  • Villa K2

    An angular house with sloping roofs that hide solar panels. Located in the village of…

  • The Penfold Tree House

    A tree house designed without a tree. London-based architecture firm De Matos Ryan designed Penfold…

  • Rock Creek House

    An adaptive-reuse project that transformed a 1920s building into a contemporary home. Boston-based architecture and…

Around the world

  • Wonder Bee & Bee

    A slow tourism project in southern Italy. Wonder Grottole started out as an experiment but…

  • Hotel Grand Stark

    A building from 1908 transformed into a stylish boutique hotel. Located in the Central Eastside…

  • The Circulo Mexicano Hotel

    A 19th century residential building transformed into a hotel with Shaker-inspired furniture. Located in the…

loader