The House 12k by Dierendonck Blancke Architecture is sandwiched in between two structures where it may be small in size, but it provides a lasting amount of comfort to its residents in Ghent, Belgium. It has three floors that vary in height and are all connected by a central staircase. The altering ceilings create an atmosphere for different vistas and a continuance of space. Natural sunlight brings life and energy deep into the home through the skylight placed directly above the staircase. The dining room and kitchen area has an ample amount of ceiling space where a visual relationship between the office above the entrance hall is created. The upper floor has a maximum amount of floor space because of the mezzanine in the bedroom. The roof has an angular slant which highlights the linear details of the home.

Via

    string(5) "admin"
Tags:
    • Garden Lane House

      Architecture

      The restoration and expansion of a 19th century terraced house in Melbourne. Named Garden Lane…

    • House in Reggio Emilia

      Architecture

      A 1950s house redesigned for modern living with bright spaces that open to a wraparound…

    • Friha

      Architecture

      A sustainable vacation retreat in the Southern Black Forest, Germany. With sustainable travel becoming increasingly…

    • The Sauna House

      Architecture

      A traditional house redesigned with a sauna and a lounge space that opens to rural…

    • Earthrise Studio

      Architecture

      The renovation of a converted warehouse into a modern home with a mix of live-work…

    • House with In-Law Suite

      Architecture

      A family home designed with two gabled volumes that create a sheltered deck and courtyard….

loader