Laura Alvarez Architecture did some reconstruction to an apartment built in the 70’s located in a quiet and green area in the city center of Amsterdam. The old lowered ceilings are removed and its old piping is left visible within the apartment as a remembrance of the past. The space is clearly organized, a wooden box separates day and night functions, and it contains all the service spaces such as storage, closet, boiler room and more. Since all these elements are contained in the wooden box the rest of the living space is left wide and spacious. A restroom is located between the two bedrooms which receive natural sunlight from both side, a small window opens up towards the garden. All doors of the apartment are replaced with sliding doors to give its residents more control and flexibility. A garden on the southeast provides beautiful view and lighting conditions for the apartment.

    string(5) "admin"
Tags:
    • Garden Lane House

      Architecture

      The restoration and expansion of a 19th century terraced house in Melbourne. Named Garden Lane…

    • House in Reggio Emilia

      Architecture

      A 1950s house redesigned for modern living with bright spaces that open to a wraparound…

    • Friha

      Architecture

      A sustainable vacation retreat in the Southern Black Forest, Germany. With sustainable travel becoming increasingly…

    • The Sauna House

      Architecture

      A traditional house redesigned with a sauna and a lounge space that opens to rural…

    • Earthrise Studio

      Architecture

      The renovation of a converted warehouse into a modern home with a mix of live-work…

    • House with In-Law Suite

      Architecture

      A family home designed with two gabled volumes that create a sheltered deck and courtyard….

loader