House JRv2 By studio de.materia

View all 21 Photos

Rising from a sloping plot of land at the edge of a natural reserve in Poznań, Poland, House JRv2 by studio de.materia makes the most of its surroundings. The dwelling takes inspiration from the angle of the terrain for its distinctive layout. At the top, the wooden garage faces the entrance at the east and features a concrete floor. A roof covered in grass and local vegetation blends the structure into the landscape.

The western side of the house contains the living spaces, partly immersed in the land and divided into two separate volumes arranged in a T-shape. The living room, dining room and kitchen boast glazed walls that face the nearby park and the patio which also features a retaining wall for the slope. In the other section, there’s a guest room as well as a master bedroom and bathroom. The décor creates a play between cool concrete and marble on one side and warm oak on the other. Natural light enhances the airy look and feel of the rooms, while minimalist furniture and creative lighting designs – appearing sparingly throughout the house – give the interior a refined accent. Photographs© Tom Kurek.

Take me there

  • Naked Stables Resort

    A two hour trip away from China’s largest city, Shanghai, Moganshan stuns with its magical…

  • Sublime Comporta

    Surrounded by rice fields, umbrella pines, vineyards, and miles of pristine white beaches, Sublime Comporta…

More for you

  • Amelia House

    A special project for the founders of the M2.Senos architecture studio, brother and sister team…

  • Casa dos Patios

    This charming 18th-century urban villa stands on one of the most picturesque streets of Porto’s…

  • Living Unit By OFIS Architects

    More than just a distinctive structure, Living Unit provides a convenient and versatile shelter or…

Close Cart

Simple Share Buttons