An award-winning project from Bonnifait + Giesen, Lloyd Holiday House stretches the definition of the New Zealand bach with its metal façade. Contrary to the image of a getaway home near the shore, this residence shyly hides in a wooded area but its interiors are left open to view through the panels of glazing. The tangible relationship between constructed and natural forms the new bach, and the wooden veranda that leads up and through the house facilitates this intimacy. The bushes around the holiday house cut into its form, reinforcing an already present harmony. High ceilings and pendant lamps accentuate spaciousness and freedom within the home’s interiors, just as how the surrounding trees reach relentlessly for the sky’s blue.

    string(8) "Kimberly"

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Tags: , , ,
    • PS House

      Architecture

      A house with three volumes arranged to follow the slope of a site with gorgeous…

    • Casa Rospigliosi

      Architecture

      A 1950s residence converted into a minimalist home with industrial elements. Completed by Milan-based architecture,…

    • House of Concrete Experiments

      Architecture

      A sustainably built house completed with a range of experimental cast concrete techniques. The second…

    • House in Nango

      Architecture

      A minimalist house with a large sloping roof that covers indoor and outdoor areas. Located…

    • Nabila’s Restaurant

      Architecture

      A stylish and welcoming restaurant designed with interiors that take inspiration from Lebanese food, art,…

    • Sauna R

      Architecture

      A sauna designed with all-black interiors and a glazed facade. Nestled on a rocky outcrop…

loader