Designed by Architekten Innauer Matt in Egg, Austria, this family home is quaintly named the “House for Julia and Biórn”. Clad in a wooden lattice shell, the two-story house has a light, airy facade. Inside, large windows bring in sunlight, further brightening the space. The interior is mostly lined with naturally finished wood, and the floors and ceilings are made of local, solid spruce sourced from the neighboring Bregenz Forest. The home’s pale brown brown color palette is broken up by sparing white and black accents, such as the painted plaster divider and the tiled bathroom. Throughout the home, there are built-in shelves and seating, plus lofted areas such as the reading nook loft above the study. Each of these spaces seems at once private and connected to the surrounding landscape. Photography by Adolf Bereuter

    string(5) "Holly"
Avatar photo

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , , ,
    • RVTK House

      Architecture

      The renovation of a 1978 house to create three apartments for several generations of the…

    • Embedded House

      Architecture

      A concrete, glass and wood house partly sunken into a hillside surrounded by pine forests…

    • Des Rapides Residence

      Architecture

      A contemporary wood house that celebrates the beauty of the natural material, this dwelling features…

    • Green House

      Architecture

      Dating back to the 1960s, this family home was impressively modernized with bright living spaces…

    • Greenhouse

      Architecture

      A minimalist greenhouse designed as a space for quiet reflection and nature contemplation. Located in…

loader