Pinocchio by UTAA

View all 20 Photos

Perhaps the most frightening scene in the story of Pinocchio is his temporary stay in the belly of a whale; a sense of pity for the lonely puppet-turned-boy inspired UTAA in the firm’s renovation of a deserted space into an artistic exhibition hall, workshop, and book café. Pinocchio, the large, gabled house in Gyeonggi-do, South Korea that shares the namesake of the fairytale, overlooks the rural plains near Unak Mountain. In contrast to the peaceful surroundings, the interior of the building is modern, fun, and colorful. Riddled with crawlspaces, small doors, and cutouts, the design caters to the creative child who might be interested in a game of hide-and-seek or curious to explore. And just like Pinocchio, this newly renovated studio space that was merely plain wood has been deftly brought to life with creativity, a fabulous paint job, and a lot of love.

via – Photographs ©Jin Hyo-suk

Kimberly

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Take me there

  • Design Destination: San Francisco

    A design lover’s dream destination, San Francisco teems with well-known ‘must-visit’ locations and lesser-known gems….

More for you

  • Beyond the Blueprint: ArchiPlan Studio

    Italian design and architecture firm ArchiPlan Studio craft their work around careful observation, focused research,…

  • The Chapel of Silence

    Resting quietly among the leafy trees just outside the small Italian town of Botticino is…

  • A Floating Sauna In Sweden

    Beautifully integrated into its natural surroundings and context, this floating sauna conceptually links Sweden, Italy,…

  • Bed-Stuy Loft

    Renovated and completely transformed by New York-based design practice New Affiliates, Bed-Stuy Loft is a…

Close Cart