Scott & Scott Architects recently did their own studio, refurbishing the lower level of their East Vancouver home. Built in 1911, their building has served as a butcher shop and then a grocery store in its past lives. Today, the small space looks like a traditional house except for the large window which exposes the ground floor to both natural light and neighborhood inspiration. Inside, the walls and ceiling are covered with Douglas fir and finished with beeswax and Canadian whiskey. The warm color contrasts with the black stained fir plywood at the edges and on the outside of the house. The visible area centers around a table for meeting and designing, and the tools are kept in the back, just around the corner. Capturing a behind-the-scenes look at the main room, filmmakers Odette Visual and musician Joel R.L Phelps collaborated with S&S architects to reveal their artisan process and revel in local spirit.

Save

    string(5) "Holly"
Avatar photo

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , , ,
    • Green House

      Architecture

      Dating back to the 1960s, this family home was impressively modernized with bright living spaces…

    • The Lighthouse

      Architecture

      A duplex designed with warm materials and organic forms that reference a coastal landscape in…

    • Battery House

      Architecture

      A single family house designed with two areas: a “battery” that contains the main programs…

    • Hécourt Farmhouse

      Architecture

      An old stone farmhouse, transformed into a cozy second home that immerses its residents into…

    • The Big Zip

      Architecture

      A modern cows’ shed designed with spacious areas and a walkway that allows visitors to…

loader