Upon the rocky hillside of Nacka, Sweden sits Villa Blåbär, a sprawling form of a building that mimics the jarring angles of the surrounding ground. Though the slopes and seemingly nonnegotiable terrain challenges the footprint of the villa, pS Arkitektur succeeds in delivering a smooth transition from one end of the building to the other. With a floor plan organized from private to public, the interiors of the black-clad villa represent a journey that culminates in an open, two-story space with a small loft overlooking the kitchen. The villa’s stretch is accompanied by an outdoor deck that accentuates the jogs and bends along the building’s length.

    string(8) "Kimberly"

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Tags:
    • Wembury Mews House

      Architecture

      A home and studio built on the footprint of an old garage. Architect Russel Jones…

    • House with a Guest Room

      Architecture

      A house designed with three volumes and empty spaces that put the focus on living…

    • Mud House

      Architecture

      A warm and earthy architectural design. Located about 2.5 hours away from Dehli, in Alwar,…

    • The Wilcza for/rest/ Cabins

      Architecture

      Twin cabins inspired by traditional wooden shelters. Architecture firm De.Materia has designed two cabins that…

    • Boundary Point Cabin

      Architecture

      A black cabin designed to disappear into a lakeside woodland in British Columbia. Located at…

    • Ghent House

      Architecture

      Eight black volumes partially built into a hillside with views of the Catskill Mountains. New…

loader