As human civilization continues to expand at a rapid pace, repurposing the obsolete is more essential than ever before. The rural countryside of Bohinj, Slovenia is an endless landscape of dilapidated farmhouses and poorly-maintained barns, landmarks of tradition that are tragically being replaced with generic housing. But the Alpine Barn Apartment by OFIS Architects embraces these decrepit structures in homage to the Slovenian rural lifestyle and vernacular architecture. The barn’s original exterior remains intact with the exception of perforated windows and an opening for the front porch, while the interior wooden shell has been revitalized as a modern loft apartment with deep-brushed local spruce. However, the home’s rustic origins were not lost in the modern adaptation of the interior space. Raw wooden floors and walls pair well with minimal furniture of the same hue, towered over by the original rafters that span the high-ceilings. The ramp that was once used to bridge the gap between the wooden deck and the cattle area above is now used as a main entrance while the adjacent external storage area has been converted into a porch that overlooks the scenic Alps. A living area, dining area, and raised bedroom are all placed within the main volume with bathrooms, sauna, kitchen, fireplace, and a wardrobe along the “service box” created by vertical planks on the side wall. Above the terrace sits a dreamy guest room which has a gallery opening onto the main space. OFIS Architects went above and beyond in their attempt to resurrect Slovenian tradition; Alpine is a monument to minimalism, showcasing the inherent beauty of bare essentials in both material and form.

    string(13) "Lizzie Wright"

Lizzie

​Lizzie Wright is an aspiring artist and designer with a passion for the written word. While she works on her BFA in Industrial Design at the Rhode Island School of Design (RISD), she spends her (rare) spare time riding around Providence on her trusty Cannondale and drinking lots of coffee. She is especially fascinated by the dichotomy between aesthetic form and function, which has an immense influence on her work. As a lover of the natural world, Lizzie plans to focus on Nature, Culture, and Sustainability Studies to pursue a more efficient future for design. Read more by visiting her website

Tags: ,
    • Maison Soeur

      Architecture

      A house from the 1950s thoughtfully transformed into a twin-volume dwelling. Located in the Verdun…

    • The Shingle Residence

      Architecture

      A two-story house designed with offset rectangular volumes and a blend of wood and copper…

    • Torus House

      Architecture

      A brutalist house that “hovers” above a sloping hillside with views of the sea. Built…

    • Pen y Lan Road

      Architecture

      A thoughtfully designed extension that links a Victorian terraced house to a garden. Located in…

    • The House of Mountain Birds

      Architecture

      A vacation home that immerses its residents in a mountainous landscape. Completed by architecture firm…

    • The Clay Retreat

      Architecture

      An eco-conscious family retreat built in a protected area of Hampshire, UK. Nestled in a…

loader