Installed via helicopter, the Stubai Glacier observation platform by LAAC Architekten offers a top view of the glacier and the surrounding mountains. The platform serves as both a destination and a resting place for nature lovers and adventure seekers. Unlike the glacier’s other main draw, skiing, the mountaineer’s roost is a summer attraction. During the winter, the structure is almost entirely obscured by snow. The platform weathers the elements with a rock and steel base and larch wood and steel finishings. Many of the other man-made structures in the region are made of similar materials, but, while the ski lifts, for instance, are coated with zinc to protect their silvery sheen, the platform is left to redden, a natural effect of pairing the weather-resistant steel with the iron-rich rock. A complement to the natural landscape and the ski region, the observation desk gives visitors a truly definitive experience of the mountain range.

    string(5) "Holly"
Avatar photo

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , ,
    • House in Kutná Hora

      Architecture

      A thoughtful redesign and modernization of a 19th century house. The renovation of an aged…

    • East Dulwich House

      Architecture

      A creatively designed, metal-clad extension that completely transforms a Victorian terraced house in London. Built…

    • Duplex by Atelier ST

      Architecture

      A contemporary concrete house with a traditional feel, this dwelling features two gabled roofs and…

    • Casa Tonalli

      Architecture

      A contemporary, cube-shaped house inspired by rural Mexican architecture. Minimalist and understated, Casa Tonalli in…

    • Quattro Spazi / 4 Spaces

      Architecture

      A 1970s apartment in Rome, creatively redesigned with an exposed structural element that becomes the…

loader