An Animal Lover’s Cabin in Hiroshima by Suppose Design Office

View all 8 Photos

Hiroshima Hut_suppose_design_office_1

A 2014 construction by Suppose Design Office, this human shelter loosely resembles an animal pen. But, in this minimalist cabin, the people are inside the “cage” so they can safely watch the wildlife in their natural habitat. Designed for optimal views of the local flora and fauna, the home is built in a rural, wooded area of Hiroshima, Japan. The facade is transparent so that the residents have a panoramic look at the surrounding landscape. The walls are made of see-through acrylic, so that there is as little visual disruption as possible. Only the wooden door frames and airy interior barriers of metal mesh are opaque. From outside of the cabin, one can see how the roof is extended and tapered to attract animals under its shade. It is also evident that the house is elevated atop a hill of gravel. The reason for this is revealed inside: sunken rooms. The kitchen and resting areas are partially lowered so that the residents can keep an eye on the natural world while doing dishes or sitting down to read a book. The storage, bathroom, and sleeping nooks are fully subsumed for privacy. Pragmatic and mysterious, the sunken spaces are like part of a zoo enclosure where animals can slip out of sight.

Hiroshima Hut_suppose_design_office_2

Hiroshima Hut_suppose_design_office_3

Hiroshima Hut_suppose_design_office_4

Hiroshima Hut_suppose_design_office_5

Hiroshima Hut_suppose_design_office_6

Hiroshima Hut_suppose_design_office_7

Hiroshima Hut_suppose_design_office_8

Photography by Toshiyuki Yano

    string(5) "Holly"

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , ,

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

More for you

  • The Filter Pavilion

    A space of quiet reflection in the middle of Times Square. Designed by CLB Architects…

  • Art House

    Three volumes arranged around a courtyard in Palo Alto, California. When the owners of a…

  • Cabin Rones

    A cabin with views of a Norwegian fjord. Located on a steep site in Rones,…

  • Brick House with Tower

    A contemporary brick house that celebrates Norwegian masonry traditions. Inspired by the masonry building traditions…

  • Gutshof Güldenhof

    A farming complex from the 18th century converted into a multi-functional art center. Located in…

  • The Aperture House

    An extension inspired by photography and the flexibility of modern lifestyles. Named Aperture House, this…

  • The Bellbird Retreat

    An imaginative design that optimizes both safety and access to gorgeous views for a retreat…

  • Low Energy House

    An Edwardian terraced house in London converted into an energy-efficient, sustainable home. Located in Muswell…

Around the world

  • Hotel Grand Stark

    A building from 1908 transformed into a stylish boutique hotel. Located in the Central Eastside…

  • The Circulo Mexicano Hotel

    A 19th century residential building transformed into a hotel with Shaker-inspired furniture. Located in the…

  • Plácido y Grata Hotel

    A boutique hotel located in a restored manor house from the 19th century. After years…

loader