Located in Deep Bay, the smallest community on Fogo Island, Canada, the Bridge studio’s Saltbox House by Saunders Architecture  is freshly painted in sharp contrast to its dilapidated condition. Along the winding path there are short runs of wooden stairs and ramps installed in critical locations to help visitors ascend some of the trail’s steeper inclines. An isolated solar panel mounted on a hilltop is the first thing that takes notice, it takes full advantage of the Island’s limited sunshine while the studio is dramatically located on a steep hill overlooking the calm waters of an inland pond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,
    • RVTK House

      Architecture

      The renovation of a 1978 house to create three apartments for several generations of the…

    • Embedded House

      Architecture

      A concrete, glass and wood house partly sunken into a hillside surrounded by pine forests…

    • Des Rapides Residence

      Architecture

      A contemporary wood house that celebrates the beauty of the natural material, this dwelling features…

    • Green House

      Architecture

      Dating back to the 1960s, this family home was impressively modernized with bright living spaces…

    • Greenhouse

      Architecture

      A minimalist greenhouse designed as a space for quiet reflection and nature contemplation. Located in…

loader