The overall layout of the Casa Vale Do Lobo home is as beautiful and prolific as a river through its seamless design and its breathtaking cantilevered swimming pool. Portuguese studio Arqui + Arquitectura designed it in Vilamoura, Portugal on the lush resort of Vale do Lobo. The two storey home is encased in glass to reveal residents to the immensity of the gorgeous green environment around them. Dollops of vegetation encircle parts of the home adding in an extra touch of serenity. The spacious white painted rooms flow into each other bringing fluidity and integration to every component of the house. The dramatic cantilevered swimming pool is synonymous to a waterfall and highlights the enchanting vibe of this dwelling. Photography Fernando Guerra | FG+SG

Tags: ,
    • The Aeschi School

      Architecture

      The expansion of a school complex in Switzerland with a new building that provides access…

    • RVTK House

      Architecture

      The renovation of a 1978 house to create three apartments for several generations of the…

    • Embedded House

      Architecture

      A concrete, glass and wood house partly sunken into a hillside surrounded by pine forests…

    • Des Rapides Residence

      Architecture

      A contemporary wood house that celebrates the beauty of the natural material, this dwelling features…

    • Green House

      Architecture

      Dating back to the 1960s, this family home was impressively modernized with bright living spaces…

loader