Futakoshinchi Home by Tato Architects

View all 32 Photos

The Futakoshinchi Home designed by Tato Architects is a residence of cozy settings and narrow space in its quaint location of Kanagawa Prefecture, Japan. This six level house has a continuous stairwell that goes through three floors with a skylight covering the top and has another one continuing past two floors above to the sun deck. The front entrance leads to a concrete floored atelier that’s next to a half underground bedroom with a paulownia wooden interior. A slightly raised floor provides a fun spin experience towards the rest of the house. It leads into a dining and kitchen area on the second floor, but can also go into the living room once the resident turns around, onto the stairwell with another spin and onto the third floor with yet another. Sunlight enters directly into the living room through three windows and also enters through the skylight above the dining room providing a soft atmosphere throughout the home.

Via Images © Mitsutaka Kitamura

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

Take me there

  • Zallinger Refuge

    A thoughtful renovation and expansion of historical buildings in the Alps. Dating back to the…

  • Dá Licença Hotel In Portugal

    One-of-a-kind, this retreat celebrates the heritage and culture of Alentejo. During their travels, Vitor Borges…

  • The Wuyuan Skywells Hotel

    A 300-year-old traditional Chinese building transformed into a high-end hotel. Nestled in the Yan village…

  • Design Destination: Melbourne

    A complete travel guide to Melbourne, your next design destination. The cultural capital of Australia,…

More for you

                array(5) {
  ["post__not_in"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    int(58187)
  }
  ["tag__not_in"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    int(16203)
    [1]=>
    int(9208)
  }
  ["posts_per_page"]=>
  int(12)
  ["caller_get_posts"]=>
  int(1)
  ["cat"]=>
  int(6178)
}
            
  • The Aloha Surf Bar

    A concrete and glass structure that mirrors a sandy coastal landscape. Located in Vila do…

  • Lochside House

    An off-grid home that celebrates the beauty of a rugged Scottish landscape. Built in the…

  • Hercule House by 2001 Studio

    A house that resembles an ice monolith emerging from the ground. Located in Mondorf-les-Bains, in…

  • The Cercal House

    A contemporary dwelling embedded into a pastoral landscape. Designed by Atelier Data, Cercal House explores…

  • Binary House

    A contemporary brick house designed with a range of creative details. Located in an area…

  • True North House

    A minimalist house aligned to the cardinal north. Built on one of the islands created…

  • Etno Hut By Utopium

    A low-impact cabin with a minimal design that maximizes comfort. Designed by Vilnius-based studio Utopium,…

  • The Waterloo Residence

    A thoughtfully designed extension that enhances existing living spaces. The owners of this beautiful house…

  • The Soria Moria Sauna

    A contemporary design that draws inspiration from local folklore and a striking landscape. Organized by…

Close Cart