Design firm Rotor’s project Grindbakken reminds of the expediency with which architecture can slip into mere artifact. The concrete structure on the docks of Ghent, which had previously been used to transport gravel between ships and trucks, has been given new life as a public multi-purpose space. A painstaking process of cleaning and painting took place at 36 selected sites that are now ready as blank canvases to exhibit artwork, hold local gatherings, and serve similar social and creative purposes. Minimalistic lighting does wonders as it illuminates and reflects off the white concrete, making the entire structure an inspirational strip of possibility near the silvery waters.

    string(8) "Kimberly"

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Tags: , ,
    • Boundary Point Cabin

      Architecture

      A black cabin designed to disappear into a lakeside woodland in British Columbia. Located at…

    • Camp Frio

      Architecture

      A family retreat designed with three volumes that enclose a grassy courtyard. Located in the…

    • Marfa Suite

      Architecture

      An extension that takes inspiration from vernacular architecture and a desert landscape. An addition to…

    • Island Cabins

      Architecture

      Two timber cabins designed to be as sustainable and eco-friendly as possible. Located in a…

    • Pallares House and Studio

      Architecture

      A sculptor’s house, designed with three volumes, courtyards and an art studio. Located in Mexico…

    • The Gansou Residence

      Architecture

      A brutalist house built on a cliff that overlooks the Pacific Ocean. Located in a…

loader