Florian Busch Architects takes the outdated bi-level home to a new level in the design of L House, a cozy holiday home in Hirafu. Because of L House’s location on a slope, the two floors of the house experience both a translation and rotation in plan. This new spatial relationship allows the stairs of the house to mimic the climb up Mount Yotei and for the upper volume to open up to the rooftop of the lower, which contains a terrace an open-air bath. The ashen timber of the house’s interiors complements the snowy landscape of Niseko, Hokkaido, and gives the getaway home an appropriate feel of rejuvenation and escape.

via – photographs © Florian Busch Architects, Hiroyuki Sudo

    string(8) "Kimberly"

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Tags: , , , ,
    • Boundary Point Cabin

      Architecture

      A black cabin designed to disappear into a lakeside woodland in British Columbia. Located at…

    • Camp Frio

      Architecture

      A family retreat designed with three volumes that enclose a grassy courtyard. Located in the…

    • Marfa Suite

      Architecture

      An extension that takes inspiration from vernacular architecture and a desert landscape. An addition to…

    • Island Cabins

      Architecture

      Two timber cabins designed to be as sustainable and eco-friendly as possible. Located in a…

    • Pallares House and Studio

      Architecture

      A sculptor’s house, designed with three volumes, courtyards and an art studio. Located in Mexico…

    • The Gansou Residence

      Architecture

      A brutalist house built on a cliff that overlooks the Pacific Ocean. Located in a…

loader