In designing spatial extensions to a 1800s-style home in London, Alison Brooks Architects decided to challenge the boundaries of tradition. One of the volumes attaches itself to the brick façade, wrapping around the rear and side of the house to form a home office, while the other sits on the ground plane as an extension to the living room. The form of these additions is distinctly modern; each face of the irregular decahedrons is either solid or glazed, so that the form naturally gives way to natural light and directs it into the interior space. To further accentuate this revolutionizing of the Victorian home, the exterior of these volumes are clad in black, though the interiors find connection with the existing spaces through a fresh coat of white paint.

Photographs © Paul Riddle

    string(8) "Kimberly"
Avatar photo

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Tags: , , ,
    • RVTK House

      Architecture

      The renovation of a 1978 house to create three apartments for several generations of the…

    • Embedded House

      Architecture

      A concrete, glass and wood house partly sunken into a hillside surrounded by pine forests…

    • Des Rapides Residence

      Architecture

      A contemporary wood house that celebrates the beauty of the natural material, this dwelling features…

    • Green House

      Architecture

      Dating back to the 1960s, this family home was impressively modernized with bright living spaces…

    • Greenhouse

      Architecture

      A minimalist greenhouse designed as a space for quiet reflection and nature contemplation. Located in…

loader