The Aluminum Cabin is a JVA design replacing a decayed getaway in Vestfold, Norway. Part of an archipelago, the rocky location partially shields the new construction with natural outcrops. Prepared for weather and wear nonetheless, the retreat is clad in seawater-resistant aluminum. The shining facade may seem out of place, depending on one’s angle and material preferences, but, from the right perspective, it actually reflects and almost blends in with the environment.

Inside, the minimalist cabin is divided into two sections—one with bathrooms, bedrooms and kitchen enclosed and the other with living and dining room open to seaside views. The glazed walls of the common area overlook the patio and the water, letting one enjoy the natural scenery and the comforts of a fireside dinner in a furnished room. Photography by Nils Petter Dale.

    string(5) "Holly"

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , ,
    • The Shingle Residence

      Architecture

      A two-story house designed with offset rectangular volumes and a blend of wood and copper…

    • Torus House

      Architecture

      A brutalist house that “hovers” above a sloping hillside with views of the sea. Built…

    • Pen y Lan Road

      Architecture

      A thoughtfully designed extension that links a Victorian terraced house to a garden. Located in…

    • The House of Mountain Birds

      Architecture

      A vacation home that immerses its residents in a mountainous landscape. Completed by architecture firm…

    • The Clay Retreat

      Architecture

      An eco-conscious family retreat built in a protected area of Hampshire, UK. Nestled in a…

    • Upper West Side Residence

      Architecture

      A beautifully renovated, prewar “Classic Six” apartment in NYC. Located above the Natural History Museum…

loader