Private House by BoA Studio Architetti

View all 19 Photos

Located within a small industrial area in Treviso, Italy, the Rossi House is designed by Italian Studio BoA Architetti. The loft is placed at the last story of a tower and connects to the main part of the building through an iron and glass walkway. After the old wall partitions were demolished, the space came together with six roof lights, a five meter open space marked by two big pillars and a unique 270° view over the city and the river. This old industrial space is split into two, the sleeping area mezzanine builds up a volume totally autonomous compared to structural grid in order to retain its own readability, essentially a building within the building and the internal elevation is marked  by openings and facings. A full height green house is also present to widen the open space into living and dining area.

via – Images © Marco Zanta

Take me there

  • Villa Slow

    A special hotel designed to be a home away from home. Nestled into a bucolic…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • A Modern A Frame Chalet

    Blending airy spaces with striking geometric volumes in a contemporary A frame chalet. Clad in…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

  • Beyond the Blueprint: i29

    i29 is an interior architecture office based in The Netherlands whose work revolves around establishing…

  • A Stunning Stone House Renovation

    Bringing together historical and modern features in a refined design. Located in a building that…

  • Beyond the Blueprint: ArchiPlan Studio

    Italian design and architecture firm ArchiPlan Studio craft their work around careful observation, focused research,…

  • The Chapel of Silence

    Resting quietly among the leafy trees just outside the small Italian town of Botticino is…

Close Cart