Prominent in the north-facing view from the forested hill over the nature terrain in Wenzenbach, Germany, Studio House’s gabled silhouette appears to be a one-story house. Yet, the black volume sits cantilevered upon a white podium, their respective angles conforming to the jog in the site boundary. Designed by Fabi Architekten BDA, Studio House accommodates a work and personal life, separated by the two elevations that share the geometry of the stairs. Above, a one-room space for working, dining, and socializing embraces the majestic view, while a quieter and more private area for rest and meditation is housed in the lower portion. In both programs, the wooden interior and simple furniture warm the body as well as the soul.

via – photographs © Herbert Stolz

    string(8) "Kimberly"
Avatar photo

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Tags: ,
    • RVTK House

      Architecture

      The renovation of a 1978 house to create three apartments for several generations of the…

    • Embedded House

      Architecture

      A concrete, glass and wood house partly sunken into a hillside surrounded by pine forests…

    • Des Rapides Residence

      Architecture

      A contemporary wood house that celebrates the beauty of the natural material, this dwelling features…

    • Green House

      Architecture

      Dating back to the 1960s, this family home was impressively modernized with bright living spaces…

    • Greenhouse

      Architecture

      A minimalist greenhouse designed as a space for quiet reflection and nature contemplation. Located in…

loader