This Catalan farmhouse was renovated and expanded by Arnau Estudi d’Arquitectura to make the historic property more sustainable. The architects added a concrete warehouse and workshop with a biomass boiler and a green roof. This new, more contemporary space is connected to the existing family home by a steel footbridge, enabling the residents to easily move between the old and new areas. Additionally, concrete walls and stairs were created to make the land more accessible. These structures echo the form and function of the original stone wall, while gently contrasting in material. To make the design even more natural, the architects also installed a miniature atrium which brings sunlight underneath the bridge and allows a tree to grow right up through the ceiling, where it can be admired on the grass-covered rooftop. Photography by Marc Torra Ferrer.

    string(5) "Holly"
Avatar photo

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , ,
    • House in Kutná Hora

      Architecture

      A thoughtful redesign and modernization of a 19th century house. The renovation of an aged…

    • East Dulwich House

      Architecture

      A creatively designed, metal-clad extension that completely transforms a Victorian terraced house in London. Built…

    • Duplex by Atelier ST

      Architecture

      A contemporary concrete house with a traditional feel, this dwelling features two gabled roofs and…

    • Casa Tonalli

      Architecture

      A contemporary, cube-shaped house inspired by rural Mexican architecture. Minimalist and understated, Casa Tonalli in…

    • Quattro Spazi / 4 Spaces

      Architecture

      A 1970s apartment in Rome, creatively redesigned with an exposed structural element that becomes the…

loader