Designers of studio Joon & Jung came up with “the living light” to express their opinion on the overwhelming amount of separation between people created by the accelerating developments of science and technology. It seems like it’s simple for everyone to lose track of their social life due to the convenience of communication and not interaction. The “Living Light” blossoms into a big flower simultaneously increasing the amount of light as more people gather and converse under it, it encourages people to group together under the same source to get more light. The specifically programmed microchip controls the energy used and brightness of the light according to the presence of people, enabling the light to switch into energy saving mode when there’s nobody around.

    string(5) "admin"
Tags: ,
    • Earthrise Studio

      Architecture

      The renovation of a converted warehouse into a modern home with a mix of live-work…

    • Appartement PF

      Architecture

      A minimalist and compact apartment designed with mirror surfaces that create the feeling of extra…

    • The Mantelpiece Loft

      Architecture

      Two children’s rooms created underneath the roof of a loft in Stockholm. When the clients…

    • Casa Mille

      Architecture

      A refined apartment located in the 1930s extension of a 19th century palazzo. Named Casa…

    • Crosby Street Loft

      Architecture

      A minimalist and sophisticated New York loft designed with refined details and rich textures. New…

loader