Designed as an extension to a 1910 house, the Wooden Box House respects the historical context of the original building while providing a contemporary, open and spacious living space. The addition joins the home and office of the Moloney Architects architecture and interior design studio, co-founded by architects Mick and Jules Moloney.

The new wooden addition occupies the northern section of the property and features large windows that flood the interior with sunlight. A spacious window seat provides the perfect place to relax and catch some sun while reading a book. The integrated storage space filled with toys also beckons the children to play. The kitchen includes a central island which boasts a cooktop to encourage conversation and interaction between family members while cooking. Natural materials appear throughout the extension, from the Tasmanian oak to the cedar cladding and the wooden floors. Outside, a deck area and garden offer a quiet and relaxing outdoor living space. Photography by Christine Francis.

Tags: , , , ,
    • RVTK House

      Architecture

      The renovation of a 1978 house to create three apartments for several generations of the…

    • Embedded House

      Architecture

      A concrete, glass and wood house partly sunken into a hillside surrounded by pine forests…

    • Des Rapides Residence

      Architecture

      A contemporary wood house that celebrates the beauty of the natural material, this dwelling features…

    • Green House

      Architecture

      Dating back to the 1960s, this family home was impressively modernized with bright living spaces…

    • Greenhouse

      Architecture

      A minimalist greenhouse designed as a space for quiet reflection and nature contemplation. Located in…

loader