The Wooden House By Studio Pikaplus

View all 14 Photos

Located at the edge of a forest clearing, The Wooden House beautifully blends into the natural landscape. The distinctive shape takes inspiration from the traditional mountain cabin, yet its exaggerated angles and oblique sides also give the structure a distinctive and modern appearance. To make the most of the limited space, Studio Pikaplus created a compact but airy dwelling that combines private spaces and open-plan areas. Designed to act as a shelter, the house also blurs the line between interior and exterior via a large glass facade.

On the first floor, the bedrooms and play area overlook the common spaces below: the living room, dining room and kitchen. Light wooden surfaces dominate the interior, reinforcing the look and feel of a woodland cabin. Minimalist furniture in darker tones adds contrast while referencing the dark roof and cladding. As a finishing touch, the landscaping complements the natural environment. A stone border, light gray pebbles and a deck area create a relaxing outdoor living space. The young pine trees will transform alongside the nearby forest while integrating the house into the landscape further. Photography by Miha Bratina.

Take me there

  • Naked Stables Resort

    A two hour trip away from China’s largest city, Shanghai, Moganshan stuns with its magical…

  • Sublime Comporta

    Surrounded by rice fields, umbrella pines, vineyards, and miles of pristine white beaches, Sublime Comporta…

More for you

  • Amelia House

    A special project for the founders of the M2.Senos architecture studio, brother and sister team…

  • Casa dos Patios

    This charming 18th-century urban villa stands on one of the most picturesque streets of Porto’s…

  • Living Unit By OFIS Architects

    More than just a distinctive structure, Living Unit provides a convenient and versatile shelter or…

  • Gemma Observatory

    Somewhere in central New Hampshire, in a remote area surrounded by trees, a one-of-a-kind building…

  • Kew House By McLaren.Excell Studio

    Part Victorian house, part former stable yard, this beautiful property in London recently underwent a…

Close Cart

Simple Share Buttons