Upon the grassy terrain of Victoria, Australia sits the Woodend Residence, formidable in the way it covers the site, yet all the while respectful to the surrounding nature. The architects at Intermode Pty. Ltd took into consideration the ground that slopes away from the residence, so that the patio that wraps around the house connects this external space with the interior. Vertical panels of glazing add height to the residence and elevate the slab roof that sits upon inset columns. The black finish of the cabinets and furniture complement the concrete floor, the two elements forming a cool interior that offer respite from the warm Australian summers. Photography Derek Swalwell.

Save

    string(8) "Kimberly"
Avatar photo

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Tags: , , ,
    • Apartment with a Library

      Architecture

      The collaborative renovation and transformation project of a Milan apartment with an unconventional layout. Located…

    • The Fyrgani Holiday House

      Architecture

      A charming dry stone house designed with blue elements that reference the color of the…

    • House in Kutná Hora

      Architecture

      A thoughtful redesign and modernization of a 19th century house. The renovation of an aged…

    • East Dulwich House

      Architecture

      A creatively designed, metal-clad extension that completely transforms a Victorian terraced house in London. Built…

    • Duplex by Atelier ST

      Architecture

      A contemporary concrete house with a traditional feel, this dwelling features two gabled roofs and…

loader